top of page

Ο Μπαπέ ενημέρωσε την Παρί ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Ο Κιλιάν Μπαπέ ενημέρωσε την Παρί Σεν Ζερμέν ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, αφήνοντας στην ομάδα ελάχιστη επιλογή παρά να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι.


Ο Μπαπέ με την φανέλα της Παρί
Ο Μπαπέ με την φανέλα της Παρί

Όλα ξεκινούν με μια φωτογραφία από το παρελθόν. Ένας νεαρός Κιλιάν Μπαπέ κάθεται στο κρεβάτι της παιδικής του ηλικίας, ακουμπώντας στον τοίχο, ενώ γύρω του υπάρχει ένα κολάζ με αφίσες του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στον τοίχο δεν υπάρχει απολύτως τίποτε άλλο παρά μόνο ένας θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης που καλύπτει το δωμάτιο.


Ο Μπαπέ στα 18 του περιτριγυρισμένος από φώτος του Κ.Ρονάλντο στη Ρεάλ
Ο Μπαπέ στα 18 του περιτριγυρισμένος από φώτος του Κ.Ρονάλντο στη Ρεάλ

Το "όνειρο" ενός πιτσιρικά

Η συγκεκριμένη εικόνα ήρθε στη δημοσιότητα το 2017, όταν ο τότε επιθετικός της Μονακό αναζητούσε νέα ομάδα - ήδη αναγνωρίζονταν ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο στα 18 του χρόνια. Τότε επέλεξε την PSG, αναβάλλοντας τα παιδικά του όνειρα. Ωστόσο, πάντα υπήρχε η αίσθηση ότι κάποια μέρα θα έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης.


Έξι χρόνια αργότερα, φτάνει η ώρα να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ο Μπαπέ ενημέρωσε χθες την PSG ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν. Αυτό συμβαίνει σε λιγότερο από 12 από την στιγμή που απέρριψε το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης και δέσμευσε τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια τον μέλλον του με την Παρί.


Οι Παριζιάνοι βρίσκονται τώρα σε ένα μεγάλο δίλημμα, μπορούν να πουλήσουν τον Μπαπέ τώρα ή να ρισκάρουν να τον χάσουν δωρεάν τον επόμενο χρόνο. Και οι Λος Μπλάνκος εξακολουθούν να επιφυλάσσονται απο την πρόωρη αγορά.


Η PSG έχει δηλώσει με αποφασιστικότητα ότι ο Μπαπέ δεν θα αποχωρήσει από την ομάδα δωρεάν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Υποστηρίζουν ότι είτε θα αλλάξει γνώμη και θα υπογράψει νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, ή θα φύγει το καλοκαίρι για ένα εξαιρετικό ποσό.


Και τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Ο Μπαπέ ανήκει στους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, αν και γεννημένος στο Παρίσι πάντα είχε το βλέμμα του προς την Ισπανική πρωτεύουσα. Και σε αυτό το σημείο, όταν που χρειάζονται έναν επιθετικό, η Ρεάλ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πληρώσει.


Έτσι, η PSG έχει την ευκαιρία να επιτρέψει στον Μπαπέ να φύγει με τους πιο ευνοϊκούς δυνατούς όρους και θα πρέπει να το κάνει. Πλέον δεν πρόκειται για το όνειρο ενός παιδιού ή για τον τίτλο της Ligue 1 που θα παράγει αναπόφευκτα την επόμενη σεζόν. Από την άλλη, οι Παριζιάνοι αντιμετωπίζουν μια οικονομική πρόκληση, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την επιτυχία της ομάδας τους για τα επόμενα χρόνια αν ο Μπαπέ ανανεώσει ή να χάσουν ,ίσως, τα μεγαλύτερα έσοδα που προέκυψαν ποτέ από μεταγραφή.


Η ανανέωση του συμβολαίου του, γιορτάστηκε ως μεταγραφή
Η ανανέωση του συμβολαίου του, γιορτάστηκε ως μεταγραφή

Αμοιβαία έλξη ή κίνητρο;

Η πώληση του Μπαπέ δεν θα αποφέρει άμεσα καθαρά οφέλη για την PSG μιάς και ο σύλλογος είναι ήδη ένας από τους δυνατότερους οικονομικά στον ποδοσφαιρικό κόσμο, αντιθέτως, το να έχεις τον αμφιλεγόμενα καλύτερο παίκτη στον κόσμο να παίζει για την ομάδα σου τείνει να φέρνει κάποιο βαθμό επιτυχίας κατά τη διάρκεια μιας σεζόν. Ο Μπαπέ αν παραμείνει, θα είναι κρίσιμος παράγοντας στην πορεία της Ligue 1 του επόμενου έτους , και κατά παράδοση, θα τους έκανε πιο ανταγωνιστικούς στο Champions League.


Είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Το γεγονός ότι είναι Παριζιάνος που κάποτε αντιστάθηκε στη γοητεία μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης για να μείνει στον τόπο του τον καθιστά επίσης πετράδι του μάρκετινγκ. Είναι ο μόνος παίκτης που ακόμα έχει την αποθέωση των γνωστών επικριτικών οπαδών της PSG. Η PSG έχει την ατυχία να αντιμετωπίζει την τόσο βαθιά επιθυμία του Μπαπέ να πάει στη Μαδρίτη - διαφορετικά, η παραμονή του στην Παρί φαινόταν σαν έναν ποδοσφαιρικό "γάμο" που θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.


Παρόλα αυτά, ανεξάρτητα από τη ρομαντική πλευρά, από την οπτική του συλλόγου, το όφελος του Μπαπέ μειώνεται. Ο αστέρας παίκτης άρχισε να κρατάει μια απόσπαση.


Απαιτήσεις...

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν έκανε μαζικές οικονομικές απαιτήσεις στην Παρί, οι οποίες άμεσα χορηγήθηκαν. Ήθελε περισσότερα χρήματα, εξουσία και αυτονομία από όλους τους υπόλοιπους στην ομάδα. Και οι Παριζιάνοι συμφώνησαν σε κάθε λεπτομέρεια ξοδεύοντας ένα τεράστιο για την υπογραφή του - ενώ στη συνέχεια το γιόρτασαν να τον είχε υπογράψει σε τιμή ευκαιρίας, πράγμα που φανερώνει την επιθυμία τους για να παραμείνει ο Μπαπέ στην Παρί.


Αλλά δεν μπορούν απαραιτήτως να κατηγορηθούν γι' αυτό. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος, η PSG θα είχε απορρίψει τις απαιτήσεις και ίσως να ήταν πιο διατεθειμένη να τον ξεφορτωθεί.


Παρά τα παράλογα 70 εκατομμύρια ευρώ μπόνους αμοιβής για την απόφασή του να παραμείνει, όπως αναφέρεται, συμφώνησαν να πληρώσουν στον Γάλλο το ίδιο μπονους για κάθε χρόνο που θα έμενε στον σύλλογο!



Ο Μπαπέ με την φανέλα της Παρί
Ο Μπαπέ με την φανέλα της Παρί

Αξίζει ο μπελάς;

Ο Μπαπέ πάντα ήξερε τη δύναμη που κατέχει. Διαπραγματεύτηκε με την PSG αυστηρά το περασμένο καλοκαίρι επειδή ήξερε ότι θα πληρώσουν. Μια συμφωνία που θα τον έστελνε στη Μαδρίτη φάνηκε κοντά τότε, αλλά πάντα υπήρχε μια επικρατούσα αίσθηση ότι η PSG θα είχε την τελευταία ευκαιρία να τον κάνει να αλλάξει γνώμη πληρώντας τον "χοντρά".


Και, όπως αναμενόταν, οι Παριζιάνοι πλήρωσαν. Αλλά δεν διατήρησε την αποφασιστικότητά του για πολύ καιρό. Ο Μπαπέ φέρεται να μετάνιωσε αμέσως για την απόφασή του να μείνει και ήταν άμεσα στο τηλέφωνο με έναν εξοργισμένο Φλορεντίνο Πέρεθ ζητώντας από τη Μαδρίτη να τον υπογράψει.


Τον Οκτώβριο, αυτή η επιθυμία ήρθε στο προσκήνιο. Λίγο πριν από ένα καίριο παιχνίδι του Champions League, αποκαλύφθηκε ότι ο Μπαπέ ήθελε να φύγει - κάτι που έγινε θέμα στα μέσα ενημέρωσης πριν αποσυρθεί γρήγορα. Λίγους μήνες αργότερα, έκανε επιθέσεις κατά του Νεϊμάρ στον Τύπο σχετικά με τις νυχτερινές του συνήθειες για "πρόχειρο φαγητό". Λίγο αργότερα, έριξε επίθεση στην ομάδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ένα βίντεο προώθησης εισιτηρίων διαρκείας που δεν του άρεσε. Η PSG το αφαίρεσε προσεκτικά.


Υπήρξαν και άλλα περιστατικά. Ο Μπαπέ έγινε υπαρχηγός στη θέση του Πρεσνέλ Κιμπεμπέ - χωρίς να γνωρίζει καν ο Κιμπεμπέ για την απόφαση αυτή. Κριτικάρισε τους συμπαίκτες του στον Τύπο μετά από μια ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου, παραδεχόμενος ότι η PSG "δεν είναι αρκετά καλή" για να κερδίσει το Champions League.


Αυτά όλα γίνονταν αποδεκτά, κυρίως επειδή η λαμπρότητα του Μπαπέ στον αγωνιστικό χώρο έσπρωχνε την PSG προς έναν ακόμη τίτλο στη Ligue 1. Χωρίς αυτόν, θα μπορούσε να έχουν χάσει τον τίτλο στο τέλος από τη Λανς.


Και υπάρχει μια επιχειρηματολογία που μπορεί να γίνει εδώ ότι αυτό είναι απλώς ένα ακόμη περιστατικό, ότι ο Μπαπέ θα ανακαλέσει τα λόγια του για ότι έχει σχετικά με την αναχωρήσή του και όλα όσα έχει πει προγουμένως, θα πάρει ακόμα μια γενναιόδωρη σύμβαση από την PSG και στο τέλος όλα και πάλι είναι καλά.


Αλλά αυτή τη φορά, φαίνεται ότι πήγε ένα βήμα παραπάνω. Ακόμα κι αν ο Μπαπέ μπλοφάρει, που σχεδόν σίγουρα δεν το κάνει.


Ο... υπαρχηγός έχει γίνει μεγαλύτερος μπελάς από όσο αξίζει.

11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page