top of page

Παναθηναϊκός: Ξεκίνησε η δημοπράτηση του νέου γηπέδου

Η διαδικασία της δημοπράτησης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.


Το όνειρο των φίλων του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του νέου τους ποδοσφαιρικού γηπέδου μέσω του σχεδίου της «Διπλής Ανάπλασης» παίρνει ολοένα και περισσότερο σάρκα και οστά.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νεότερα ρεπορτάζ, το γήπεδο στον Βοτανικό βγήκε σε δημοπράτηση, μια διαδικασία που θα κρατήσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.


Πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Το κόστος του εγχειρήματος ανέρχεται στο ποσό των 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, όπου τα 115 εκατ. εξ αυτών θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα 8 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Στον διαγωνισμό αναμένεται να λάβουν μέρος όλοι οι μεγάλοι όμιλοι της χώρας, καθώς και κολοσσοί από το εξωτερικό. Όσον αφορά τα έργα, θα εκκινήσουν το τελευταίο δίμηνο του 2023 και αναμένεται να διαρκέσουν 36 μήνες έως την ολοκλήρωσή τους.


Υπενθυμίζεται πως το «στολίδι» των «πρασίνων» θα είναι κατηγορίας 4 αστέρων FIFA/UEFA με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να είναι χωρητικότητας μάξιμουμ 39.400 θέσεων. Μάλιστα, θα διαθέτει 325 υπόγειες θέσεις parking, 1.300 θέσεις σε σουίτες, μουσείο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και επτά εμπορικά καταστήματα. Ακόμη, στον ίδιο χώρο θα ανεγερθούν και οι εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών τμημάτων.


Βοτανικός γήπεδο μπάσκετ

Στον ίδιο χώρο μάλιστα πρόκειται να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τα ερασιτεχνικά τμήματα. Τέτοιες είναι μία κεντρική αρένα 3.100 θέσεων για βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο, χάντμπολ και ενόργανη γυμναστική, μία ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο χωρητικότητας 500 θέσεων για κολύμβηση, καταδύσεις και υδατοσφαίριση, καθώς και προπονητήριο αθλοπαιδιών 200 θέσεων για χρήσεις αμφιθέατρου, αίθουσας εκδηλώσεων.

Παράλληλα, είχε προταθεί και η δημιουργία γηπέδου μπάσκετ, για την οποία όμως έγινε γνωστό πως δεν προβλέπεται η κατασκευή του στη Διπλή Ανάπλαση.

11 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page